HTML

I love Budapest

Friss topikok

  • LaceK85: :D (2017.09.19. 09:21)
  • earnestsewn: earnestsewn earnestsewn (2010.07.31. 22:59)
  • emmarigby: emmarigby emmarigby (2010.07.31. 19:15)
  • : http://fedotyyguryanov.narod.ru/17.html;grcielabeltran http://fedotyyguryanov.narod.ru/18.html;www... (2009.08.01. 16:55)
  • garry-vg: email:6561691@mail.ru ŕńüęŕ íŕ ěîáčëó FLY LX 600 ńĺęđĺňű č őčňđîńňč ěîáčëüíűő ňĺëĺôîíîâ samarich.s... (2009.06.11. 22:18)

Címkék

2008.04.06. 19:10 m01ra

Bármilyen meglepő, nekem nagyon sok gondolatom van.

Az első gondolatom például az, hogy amikor nekem nincs bérletem, akkor a BKV üti a testem, majd miután elvitte a tv-met meg a bútoraimat, utána 10 év börtönbüntetésre ítél lopás bűne miatt. Amikor én megvásárolok egy szolgáltatást, és tisztességgel kifizetem az árát (évek óta, sőt konkrétan 10 éve minden hónapban, és mégsem vagyok gyémánt-ügyfél, csak sár-ügyfél), akkor az ugyan nem lopás, hogy nem adnak érte szolgáltatást? És ez nem olyan, mintha minket, áldott jó BKV-bérletvásárló földi tüneményeket ejtenének túszul?

A másik gondolatom meg, hogy Tibet-e fel-e szabadul-e, ha kigáncsolják azt a szerencsételn kerekesszékes olimpikont, aki a lángot viszi?

A harmadik gondolatom meg, hogy ha fellógatod magad a Lánchídra, mert te egy grínpísz aktivista vagy, és lezárják emiatt az említett hidat, aminek következtében 10x akkora dugó lesz, mint eddig, és 10x annyi méreg kerül a járó motorokból a levegőbe, mint máskor, akkor kérdem én: hol itt az ésszerűség (jaj, ez a szó az én achilles-inam)?

A negyedik gondolatom, hogy mit gondolhatott vajon az a nő, mikor belépett a szaunába mellém, majd kijelentő mondatban tényként közli, hogy itt most olyan 50 fok lehet?! Aha, 104 fok volt. És akkor még visszakérdez, hogy ezt bírja emberi szervezet? Nem, már 10 perce ülök bent és robot vagyok. Majd még egy utolcsó csapást mér a logikának; nem baj, biztos leolvasztja a narancsbőröm. Le bazmeg, csak győzzél itt ülni.

Ugye feladtam mára a leckét?

Na megyek, nem pazarlom itt a gondolataimat, amikor olyan értékesek, hogy mind egy-egy szakdoga oldalért kiált.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://m01ra.blog.hu/api/trackback/id/tr886357369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Icus 2008.04.07. 12:27:49

Szinte minden kérdéseddel és gondolatoddal egyet értek. Bár én nem vagyok fővároslakó (mint már említettem), de aglomeráció-lakó igen. Innen Volánnal max csepelig lehet eljutni, nekem nem kellett mennem, de nagyon sok fizető utasnak (ahogy írtad) igen nagy fejtörést és bosszúságot okoztak ezzel. Na, meg nekem az is a véleményem, hogy a GYED-en és GYES-en (főleg az utóbbin) lévő anyukákat egyáltalán nem fizetik meg....most akkor mi is sztrájkoljunk? Ne tegyem tisztába a gyerekem, vagy ne adjak enni neki?....na mindegy :)

kívülálló 2008.04.08. 17:38:50

Az általános elmélet úgy szól, hogy ha a dolgozónak valami baja van, joga van sztrájkolni. És igen, ez kellemetlenséget okozhat a többi dolgozónak. Ez most nagyon munkásmozgalmisan fog hangzani, de gondolj bele, azzal, hogy valamelyik nagy vállalatnál jobb munkakörülményeket (és mellesleg in concreto jobb szolgáltatást, több járatot illetve kevesebb csökkentést - neked) harcolnak ki az alkalmazottak, valamilyen mértékben nyomás alá helyezik a többi vállalatot, munkahelyet is. Harc és kellemetlenségek nélkül pedig semmit nem lehet elérni az életben. Az egy régi (reakciós, jobboldali stb.) trükk, hogy megpróbálnak téged a sztrájkoló BKV-sok ellen heccelni; de szerintem, ha belegondolsz, az érdekeitek találkoznak. Egy napos sztrájkért nem szokás bérletkedvezményt adni, egy hetes után már én is elvárnám. De erről megint nem a sztrájkolók döntenek, hanem a BKV vezetése. Icus, a gyesen lévő anyukák nem sztrájkolhatnak persze, nem sok értelme volna, nekik más érdekérvényesítési eszközökhöz kell nyúlniuk, ha változtatni akarnak a sorsukon. Rövid voltam és velős, a komment nem jó terep a politizálásra, de hátha befolyásol a véleményem.

Vajsánszky Jenő 2008.04.08. 17:45:14

Vazze úr mi lett a Vigh Sanyival meg a Labanczzal

moira 2008.04.08. 19:54:50

értem én, mindent értek, naná hogy joga van sztrájkolni, és tudom, hogy nem szokás visszafizetni a bérlet árat, meg minden, nem is ez a része érdekel, de minimum akkor azt látnám, hogy a dolgozók remekül dolgoznak, és tényleg mindent megtesznek, és jó munkát végeznek, de többnyire sajnos nem ezt látom! és minimum annyit mondhatnának, vagy kiírhatnának a honlapra, hogy sorry, hogy megszopatunk! és nem menne el az öreg néni előtt (mélységes tisztelet a kivételnek) a busz, és pontosan járna, és nem fröcskölbne le sárral ha eső van, és bemondaná a sofőr h milyen megálló jön, és tiszta lenne a busz és nem lenne faszparaszt az ellenőr, mikor én mosolyogva azt mondom neki, hogy jónapotkívánok, meg ilyen minimál dolgok, amiknek alapnak kéne lenniük. értem én, hogy szar nekik, meg féltik a munkahelyüket (mert nyilván nem miattam harcolnak), de ez nem eljárás, hogy hónapok óta a sztrájk a téma, és nem jutnak sehogy se dűlőre, de Antal Attila elrakja a 60 millát... szóval nekem ezek keretében nem tetszik a sztrájk.
süti beállítások módosítása